Ma már sok családban felteszik a kérdést, miért is ne tarthatnánk tyúkokat mi magunk? Lennemindig tojásunk, és a frissen vágott baromfiból készült rántott csirkének nincs párja!A szerzőpáros is ilyen gondolatok után jutott odáig, hogy csirketartásba fogtak, és megírtáktapasztalataikat, buktatóikat és sikereiket ebben a könyvben. Akinek van elég helye egybaromfiudvar elkerítéséhez és szereti az állatokat, az hozzá is foghat.Ahhoz azonban, hogy egy szép, egészséges, jól gyarapodó állományunk legyen, némiszakismeretre van szükség. Ez a könyv elegendő tudnivalót ad ahhoz, hogy megtanuljuk, hogyanfogjunk hozzá a tyúktartáshoz. A szerzők egy kis tyúktörténelemmel kezdik a könyvet, majdmegismertetnek a tyúk háziasításával, a fajtaválasztékkal, a tyúk testfelépítésével, viselkedésével.Megtudhatjuk, hogy hogyan működik a tyúkfalka, milyen szerepeket vívnak ki maguknak, mikorkezdenek tojást tojni, s miként viselkedik egy jó kotlós. Igazi öröm, ha magunk keltethetjüka kiscsibéket, s minden nap fi