A Napsütötte Toszkána folytatásában ismét a hangulatos Cortrona melletti házban találjuk magunkat. A házigazdák már ráhangolódtak Olaszország hullámhosszaira, otthon érzik magukat. A zöldség és gyümölcsárus, a főtéren a pincér régi ismerősként üdvözlik, újdonsült barátok, szomszédok jönnek át a felújított házba, hogy finom toszkán borokkal öblítsék le az egyszerű alapanyagokból készített ínycsiklandó ételeket, melyek receptjeiből ezúttal is talál bőséges ízelítőt az olvasó.Toszkána után az írónő elkalauzol bennünket Szicíliába, ahol tavasszal a legszebb a természet, majd Veneto tartományba, végül együtt körbejárhatjuk a Trasimeno-tó környékének varázslatos vidékeit is.Ezt a különleges műfajú könyvet, amely egyszerre útleírás, szakácskönyv, társadalomrajz és lírai-filozofikus hangvételű regény, ugyanaz a hangulat járja át, mint a nagy sikerű Napsütötte Toszkánat.Frances Mayes lenyűgöző részletességgel ír a virágoskert rendezéséről, a zöldségeskert kialakításáról, találkozásairól a körny