Az elmúlt évtizedben a sertésállományban jelentős visszaesés volt tapasztalható, jelenleg 3 millió alatti az állomány létszáma. A sertéshizlalásunkra jellemző, hogy a termelés nem eléggé hatékony, a szervezettsége messze elmarad a nyugat-európai versenytársakétól, nem megfelelő a tartástechnológia színvonala, jellemzőek a méretgazdaságossági problémák és a takarmányozás technológiája sem kielégítő. A hazai gyakorlati és tudományos életben ismert szakemberek segítségévet összeállított könyv a sertéshizlalás témakörében összefoglalja az elmúlt évtizedekben megjelent újabb kutatási eredmények ismeretanyagát a magyarországi tapasztalatokra alapozva. A szerzők véleménye szerint az ágazatban a hagyomány és a szaktudás megvan, de a mindennapi gyakorlatban hasznosítani is tudni kell ezeket. Ehhez nyújt segítséget ez a könyv, amely a hizlalási, tartástechnológiai részletek mellett az ökonómiai elemzéseket is bemutatja. A szerzők közös célja az, hogy a jövőben, a magyar sertéságazatban olyan min