PÁLINKAFŐZÉS - ÁGYAS PÁLINKA ÉS LIKŐR KÉSZÍTÉSE (2013)

PÁLINKAFŐZÉS - ÁGYAS PÁLINKA ÉS LIKŐR KÉSZÍTÉSE (2013)

Elérhetőség: Nincs készleten

176003
2 995 Ft

Gyors áttekintés

Jó minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára.Jelenleg Magyarországon - jövedéki szempontból - három, eltérő típusú pálinkafőzési mód létezik: a bérfőzés és a kereskedelmi főzés, valamint az ún. házi párlatkészítés.Könyvünkben ismertetjük azokat az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek ismerete elengedhetetlen a pálinkafőzéshez.A tartalomból:A pálinkakészítés rövid történeteA pálinkanév-használat magyar kizárólagosságaA pálinka fajtáiPárlatokAz eredetvédett pálinka fogalmaHogyan készíthetők a jó pálinkák, mi kell a jó pálinkához?A pálinkák és gyümölcspárlatok alapanyagai, minőségi követelményeiA gyümölcsök termesztési körülményeiA gyümölcs fajtájának hatása a pálinka minőségéreA gyümölcsök
Jó minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára.Jelenleg Magyarországon - jövedéki szempontból - három, eltérő típusú pálinkafőzési mód létezik: a bérfőzés és a kereskedelmi főzés, valamint az ún. házi párlatkészítés.Könyvünkben ismertetjük azokat az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek ismerete elengedhetetlen a pálinkafőzéshez.A tartalomból:A pálinkakészítés rövid történeteA pálinkanév-használat magyar kizárólagosságaA pálinka fajtáiPárlatokAz eredetvédett pálinka fogalmaHogyan készíthetők a jó pálinkák, mi kell a jó pálinkához?A pálinkák és gyümölcspárlatok alapanyagai, minőségi követelményeiA gyümölcsök termesztési körülményeiA gyümölcs fajtájának hatása a pálinka minőségéreA gyümölcsök

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: PÁLINKAFŐZÉS - ÁGYAS PÁLINKA ÉS LIKŐR KÉSZÍTÉSE (2013)

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.