Részletesen megtudhatunk mindent az egyre kedveltebb kis állatról: a fajta kiválasztása, az állat tartása, húsának és tejének feldolgozása, valamint a sajt készítése.A tartalombólA kecsketartás feltételeiIsmerjük meg a kecskék tulajdonságaitAz alkalmas istállóA megfelelő táplálékGazdaságossági megfontolásokA kecsketartás történeteSzármazásukA kecske háziasításaKecskék a mitológiában és a vallásbanKecsketartás NémetországbanKecskék a táj gondozásábanKecsketartás a világonKecskefajták EurópábanNémetországi kecskefajtákSvájci kecskefajtákFrancia kecskefajtákAusztriai kecskefajtákMagyar kecskefajtaGyakorlati kecsketenyésztésJelölési előírásokÁllomány-nyilvántartási naplóKecskék/juhok szállításaTenyésztési eljárásokTenyészkiválasztásA tenyésztésszervezés rendszere a kecsketenyésztésbenTörzskönyvezett tenyésztésKiállításokA kecskebakok bírálataA kecske teljesítményeiSzaporaságLaktációs teljesítményA hústermelés értékmérőiSzaporítás és felnevelésIvarzás és pároztatásVemhességAz ellésA gidák f