A Habsburg-ház királyi fajtája, a porhanyós és márványozotthúsa miatt kedvelt mangalica népszerűsége az elmúlt évekbenlátványosan növekszik.Eddig azonban sem Magyarországon, sem a nemzetközi piaconnem jelent még meg olyan könyv, ami e kivételes fajtatörténetével, jellegzetességeivel és sokoldalú, izgalmas kulinárisértékeivel foglalkozna.Ezért született meg a The Mangalitsa Pig angol nyelven ezaz információkban gazdag kötet, ami egyben könnyen használhatószakácskönyv is.Az első fejezetben a fajta történetét, sajátosságait és újraélesztésétmutatja be egy olvasmányos tanulmány, amit Tóth Péter,a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke és WilhelmW. Kohl, a Pure Mangalitsa LLC alapítója írt.A könyv többi részében a mangalicával kapcsolatos legjobbmagyar receptek kaptak helyet. Mindegyik fogás könnyen elkészíthető,és a séfek útmutatásait bármelyik hobbiszakács könnyedén követheti.A The Mangalitsa Pig értékes tartalommal szolgál mindazoknak, akiketérdekel a magyar konyha renes