Varga Gábor legutóbbi, Desszert szerelem című könyve azért vált rövid idő alatt az olvasók kedvencévé, mert a precíz leírások és a fázisfotók azok számára is megkönnyítették a különféle cukrásztermékekkel való munkát, akik korábban kevésbé voltak járatosak a kelt, az égetett vagy éppen a kevert tészták világábanEbben a kötetében a desszert.eu portál immár emblematikus cukrásza az egészségtudatos sütemények, desszertek és péksütemények felé veszi az irányt. Hét fejezetben, több mint 80 recepten keresztül mutatja be, hogy a hagyományos süteményféléket nem csak formailag, de összetevőiben is meg lehet újítani. Méghozzá úgy, hogy az egyaránt megfeleljen az 21. századi, a testet és a szellemet egyaránt karbantartani kívánó ember igényeinek, és azoknak, akiknek valamilyen betegség vagy ételérzékenység okán fokozottan oda kell figyelniük arra, milyen alapanyagokat visznek be a szervezetükbe