FAKANÁLLAL AZ EGRI BORVIDÉKEN - ÉTELEK ÉS TÖRTÉNETEK (2014)

FAKANÁLLAL AZ EGRI BORVIDÉKEN - ÉTELEK ÉS TÖRTÉNETEK (2014)

Elérhetőség: Nincs készleten

189997
4 900 Ft

Gyors áttekintés

Eger nevéhez fűződik az ország egyik leghíresebb, történelmi borvidéke mely a ’90-es évek elejétől fogva folyamatos fejlődésen megy keresztül. Családi borászatok jönnek létre, növekednek biztatóan és készítenek egyre magasabb színvonalú borokat. Új értelmet nyer a híres Egri Bikavér, és megszületik fehér párja, az Egri Csillag is. Nem marad le mellette a környék gasztronómiája sem, baráti kapcsolatok alakulnak és fejlődnek tovább méltán képviselve e nagyszerű vidék bor- és gasztrokultúráját egyaránt. Mondhatjuk, egymást segítik, egymást erősítik minden nap – talán ennek is köszönhető, hogy ilyen páratlan névsor alakult ki a könyv szereplőből. Bolyki János remek boraival, Sáfrány László hamisítatlan szilvásváradi pisztrángjaival, Pintér Irén illatos gyógynövényeivel és a Numan család a gyerekkora emlékeztető, roppanós héjú kenyereivel csak néhány ezek közül a remek emberek közül. Érdemes megismerni őket és receptjeiket is!
Eger nevéhez fűződik az ország egyik leghíresebb, történelmi borvidéke mely a ’90-es évek elejétől fogva folyamatos fejlődésen megy keresztül. Családi borászatok jönnek létre, növekednek biztatóan és készítenek egyre magasabb színvonalú borokat. Új értelmet nyer a híres Egri Bikavér, és megszületik fehér párja, az Egri Csillag is. Nem marad le mellette a környék gasztronómiája sem, baráti kapcsolatok alakulnak és fejlődnek tovább méltán képviselve e nagyszerű vidék bor- és gasztrokultúráját egyaránt. Mondhatjuk, egymást segítik, egymást erősítik minden nap – talán ennek is köszönhető, hogy ilyen páratlan névsor alakult ki a könyv szereplőből. Bolyki János remek boraival, Sáfrány László hamisítatlan szilvásváradi pisztrángjaival, Pintér Irén illatos gyógynövényeivel és a Numan család a gyerekkora emlékeztető, roppanós héjú kenyereivel csak néhány ezek közül a remek emberek közül. Érdemes megismerni őket és receptjeiket is!

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: FAKANÁLLAL AZ EGRI BORVIDÉKEN - ÉTELEK ÉS TÖRTÉNETEK (2014)

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.