Évkönyv, mely az év minden napjára tartogat egy remek receptet, konyhai tippet azért, hogy az elkövetkező évben gondtalanná tegyük a háziasszonyok konyhai tevékenykedését.Ki-ki eldöntheti magának, hogy a mindennapos főzőcskézés - legyen akár csak önmaga vagy egész családja számára - mindig örömöt jelent, vagy bizony olykor már unalmas, mondhatni terhes cselekedet. Akkor sikeres a fogás, ha az alkotás örömével párosul, akkor ízlik igazán, ha beleadunk egy kicsit a lelkünkből is. Meg persze, ha nyugodt körülmények között, nem kapkodva, ezer dologra figyelve próbáljuk teljesíteni szinte a lehetetlent. Mert valljuk be, mindannyian túlterheltek vagyunk, sokkal többet vállalunk a kelleténél.A modern kor legnagyobb csapdája éppen az, hogy a megsokszorozódó lehetőségek, csábítások a köznapi ember számára csakis többletmunkával, nagyobb teljesítménnyel érhetők el. Mindezek igénybe veszik testünket-lelkünket, úgyhogy nem csoda, ha egyesek viszolyogva gondolnak a holnapra, hogy vajon mi is kerülj