A tartalomból:1. Bevezetés: Tartósítás2. A szárítás és aszalás módszerei3. Saját kertünk gyümölcseinek szárítása és aszalása 3.1. Csonthéjas gyümölcsök 3.2. Bogyós gyümölcsök 3.3. Almás termésű gyümölcsök 3.4. Keményhéjú gyümölcsök4. Hazai vadon termő és kerti zöldségek szárítása és aszalása 4.1. Gombák és aprógombák 4.2. Káposztafélék 4.3. Csucsorfélék és kobakosok 4.4. Hüvelyesek 4.5. Gyökérzöldségek5. Fűszernövények, virágok 5.1. Vadon termő és kerti fűszernövények 5.2. Fűszerek és teafűszerek 5.3. Bodzavirág, hársvirág 5.4. Rózsafélék6. Pillantás más országokba7. Ajándékok