Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman (megrögzötthúsimádó) szakíró végiglátogatta New York legjobb steakházainak konyháit és Párizs híres éttermeit, hogy kiderítse.Beszélt profi hentesekkel, bioállat-tenyésztőkkel, szakácsokkal és más gasztronómiai szakértőkkel és könyvébenmegosztja az ínycsiklandó steak készítésének titkát.A könyvből megtanulhatja:-Milyen különbségeket jelent a hús minőségében a szarvasmarha fajtája-19-féle húsrész jellemzőit, minőségét és állagát-Hogyan válassza ki a tökéletes húsrészt a hentesnél-Hogyan állapítsa meg a sütési fokozatot és érjen el gyönyörű rácsos mintázatot a húson-Hogyan lehet fűszerezni, pirítani, serpenyőben sütni és szárazon érlelni a húsokat-Melyik a tökéletes bor a tökéletes steak melléMindezen túl megtalálja 25 világhíres steak receptjét a lenyűgöző Wellington-bélszíntől a tatárbifsztekig vagyDiane-steakig illetve klasszikus mártások, pl. a béarni vagy bordeaux-i leírását. Tová