"A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes ételfotóval, amelyek tartalmaznak leveseket, egytálételeket, sülteket, salátákat, süteményeket, desszerteket, befőzéseket, lekvárokat, és savanyúságokat. Évtizedeken át formálódott fogásokkal ismerkedhetünk meg általa, miközben a jellemzően magyar alapanyagok sokrétű felhasználását is elsajátíthatjuk. Meglepő, hogy ugyanazok az alapanyagok az elkészítések módját változtatva látványban és ízben is eltérő eredményekhez vezet! Ezáltal a nemzeti ételeink iránt érdeklődök, minden típusú ételből kapnak némi ismertetőt. Az általunk elkészített étel íze közelebb áll a megszokotthoz, hisz a saját ízlésünk szerint adagoltuk a hozzávalókat. Bátran hozzá lehet kezdeni bármelyik étel vagy sütemény elkészítéséhez, hiszen szinte nem lehet elrontani, annyira egyszerű fogásokkal készül.A receptek összegyűjtésébe és rendszerezésébe, azzal az elhatározással kezdtem, hogy édesanyámtól gyermekként elt