A gyümölcsökben lévő anyagok, cukrok, savak, olajok, vitaminok, ásványi sók, színezékek nélkülözhetetlenek az egészséges emberi szervezet számára, és - mint azt a legújabb kutatási eredmények is bizonyítják - erős védelmi rendszert alkotnak számos súlyos betegség kialakulásának megelőzésében, illetve a nemkívánatos öregedési folyamatok ellen.Ízek és zamatok, gyorsan mozgósítható energiaforrások, széles körű egészségvédelem: ez mind a gyümölcs.Könyvünk tárgyalja a gyümölcsök táplálkozás-élettani hatásait, és változatos felhasználásukhoz recepteket is ajánl.A tartalombólEgészségünkért ízletesenAntioxidáns és szabadgyök-semlegesítő hatásÜdítenek, frissítenek A gyümölcsök színanyagaiÉretten a csúcsonLédús hazai gyümölcsökAlmaWaldorf-saláta - Almás-sajtos karaj - Almás táska - Almaszósz - AlmakompótKörteVörösborban párolt körte - KörtetortaŐszibarackBarackos csirkemell - Őszibarackbefőtt - BaracktortaSárgabarackSárgabaracklekvár - SárgabarackfánkSzilvaAszalt szilvával töltött pulykamell - S