Angela Dowden a nottinghami egyetemen tanult táplálkozástudományt, és szakértőként dolgozott az élelmiszeriparban nyolc éven át. Vizsgálta a darált húsokban lévő zsírmennyiséget, és lerántotta a leplet a legújabb sztárdiétákról. Táplálkozási filozófiája következetes és túlzásoktól mentes. Az elmúlt tizenöt évben újságíróként is hírnévre tett szert, 2012-ben Nagy-Britanniában elnyerte Az Év Egészségügyi és Táplálkozási Újságírója kitüntetéstˇ Felejtsük el a soha véget nem érő, önsanyargató fogyókúrákat, amelyek nem hoznak végleges megoldást! A 5:2 diéta módszerével vagyis ha heti 2 böjtnapot beiktatunk az étrendünkbe , nemcsak a mérleg fog kevesebbet mutatni, de egészségesebbek is leszünk. Ami igazán jó hír: a hét többi napján nyugodtan válogathatunk kedvenc ételeinkből!Az ízletes, alacsony kalóriatartalmú receptek a böjtnapokat is élvezetessé teszik. A sütőtökös-ricottás frittatától a citromos-rozmaringos csirkéig sok finom, kalóriaszegény étel receptje szerepel a könyvben. Eze