Ma országszerte több a jó szívvel ajánlható étterem, mint egy évvel korábban: 105 konyha kapott 11 vagy annál magasabb pontszámot szemben a tavalyi 93-mal. És több az olyan konyha is, amely nem éri el ugyan a 11 pontot, de legalább egy kiemelkedő specialitást tart, megbízható, tisztes színvonalon legyen az bár egy jó leves, egy birkapörkölt, vagy egy hamburger.2014-ben a 3 sapkások körében (17 pont) nem volt változás, de a 2 sapkások köre (1516 pont) ismét csak bővült: ebbe a mezőnybe került az újranyílt Babel és Lou Lou, látványosan tört be újra az élvonalba az Olimpia.Az a fajta minőségi regionalitás, amit az osztrákok a Genussregionen program keretében valósítanak meg, nálunk még csak pozitív jövőkép. Ezzel együtt már megjelentek és megerősödtek olyan vidéki éttermek, ahol tudatosan törekszenek arra, hogy a jó alapanyagot a lehető legszűkebb régióból szerezzék be, ami ma még nagyon nehéz.Ilyen étterem a teljesség igénye nélkül a békéscsabai Brill, a pécsi Susogó, a pannonha