A füstölésnek évezredes hagyományai vannak, és maga az eljárás az idők folyamán tulajdonképpen nem változott. A halat, húst vagy sajtot a füstölési folyamat során meghatározott ideig hő és füst hatásának tesszük ki. Ezzel régebben elsősorban az ételek eltarthatóságát kívánták fokozni, ma elsősorban azért füstölünk, mert a füstölt árut különlegesen ízletessé és étvágygerjesztő színűvé kívánjuk tenni.A könyv a füstölési eljárásokat mutatja be részletes leírással és receptekkel.A tartalombólAmit a füstölésről tudni kellA füstölés rövid történeteA füstölés hatása a húsokraFüstölési eljárásokForrófüstölésMelegfüstölésHidegfüstölésA különböző fafajták - és ami a füstöt még ízesebbé tesziFüstölőkészülékekFüstölés elektromos füstölőkészülékbenFüstölés spirituszégős készülékbenFüstölőhordó készítése házilagA füstölés módja saját készítésű füstölőhordóbanFüstölés sütőedénybenFüstölés wokserpenyőbenFüstölés gömbgrillbenElőször pácoljunkHal, szárnyas és egyéb hús előkészítése füstölésreA pác-só má